e-İmza Kullanan Çalışanın Bir Günü Nasıl Geçiyor?

Beyaz yakalı iş adamı elektronik imzasını kullanırken

Bugün e-İmza kullanmanın faydalarına iş yeri açısından değil çalışan tarafından bakalım. Bilenler bilir, bir beyaz yaka için en büyük iş yükü sıra sıra dizilmiş dosyaların işlenmesi ve onaylanmasıdır. Neredeyse tüm departmanlarda süreçler için sayfalarca belge düzenlenir yöneticilerin onayına sunulur. Yöneticilerin onayının ardından bir üst yönetici, müşteri, muhasebe birimi derken belge zinciri uzun bir döngü halini alır.

Peki, bu döngü çalışan için ne ifade ediyor? Çokça zaman, iş yükü ve belge takibi stresi… Ancak süreç farklı bir biçimde de yürüyebilir. Nasıl mı? Çözüm yine elektronik imza kullanmak. Gelin, e-İmza kullanan bir çalışanın bir gününün nasıl geçtiğine birlikte göz atalım ve e-İmza kullanmanın kolaylığını yakından keşfedelim!

Sabah Kahvesi ve Belge Takip Sürecinin İlk Adımı  

Beyaz yaka çalışanlar için mesai ilk olarak bir bardak kahve ve e-posta kontrolü ile başlar. Çalışma arkadaşlarından, yöneticilerinden, müşterilerinden ve iş ortaklarından gelen çeşitli e-postalar o günün gidişatını ve programını belirlemek için yol göstericidir. Bu adımda e-İmza kullanan çalışan ilk olarak uygulamalara e-İmzasını kullanarak güvenli yoldan erişmenin rahatlığını yaşar. Tabii şirketi elektronik imza ile uygulamalara giriş yapma olanağı sağlayan ArkLogin çözümüne sahipse. Ek olarak e-İmza kartı okuyucusunu bluetooth ile mobil cihazına bağlayan bir çalışan, bu işlemi daha yoldayken tamamlayabilir. Bluetooth bağlantı seçeneği sunan ArkSigner e-İmza Kart Okuyucu da işte bu noktada olmazsa olmaz. Her iki çözüm de mesainin ilk dakikalarında iş yükünü yarıya indirmek anlamına gelir. Pratik, değil mi?

Öğle Yemeğinden Önce Bitmesi Gereken İşler İçin Aç Bak İmzala  

Aç Bak İmzala panelinde elektronik imzası ile imza atma adımında olan kişi

e-Posta ve iş planı kontrolünün ardından genellikle öğle yemeği öncesi bir önceki günden kalan ya da o sabah gelen bazı sözleşme ve dokümanların gözden geçirilmesi gerekir. Bu durum ıslak imza ile yürütüldüğünde çalışanın ofiste odadan odaya gitmesi, yöneticisine erişebilmek için saatlerce beklemesi söz konusu olabilir. Bu da öğleden önce bitmesi gereken belge imzalama işlemlerinin daha sonraya kalması anlamına gelir. Oysa e-İmza kullanan çalışan için sabahtan gelen belgelerin imzalanması ya da imzaya gönderilmesi için beklemeye gerek kalmaz. Bir de Aç Bak İmzala gibi hızlı ve pratik bir e-İmza altyapısı kullanıyorsa beyaz yakamızın belgeleri anında, kolayca imzalandı demektir. Çünkü çalışan Aç Bak İmzala ile şunları saniyeler içinde yapabilir:

  • İmzalanacak belgeyi kolayca yüklemek
  • Ön izleme özelliği ile dokümanı ayrıntılı incelemek
  • İmzacı ya da onaycıları belirlemek
  • Belge ile ilgili ayrıntılı bilgiyi not kısmında belirtmek
  • Bildirim ve arşivleme ayarlarını belirlemek
  • Tekrar eden bir imzalama süreci ise belirlenen özelliklerden oluşan kalıcı bir şablon oluşturmak
  • Çoklu imza sürecini başlatmak ve imzacıları ilgili dokümanı uygulama üzerinden iletmek
  • Belgeyi imzalamak
  • Belge imzalanma süreci tamamlandığında bildirim alıp doküman takibi için gerekli işlemleri gerçekleştirmek
  • İmzalı belgeleri dijital ortamda arşivlemek
  • Kendisine gelen belgelerdeki bulunan imzaları doğrulamak

Öğleden Sonra Koşuşturmacalarına Son Veren Pratik Çözüm

Öğle yemeğinden sonraki saatler özellikle özel sektör çalışanları için en koşuşturmacalı zaman dilimidir. Bu saatlerde kurumsal işlemler hız kazanırken müşteriler ile yapılan görüşmeler de sıklaşır. Bu durum ortaya düzenlenmesi ve onaylanması gereken yeni dokümanların ortaya çıkması anlamına gelir. Tedarikçiden gelen ani sözleşme, kazanılan yeni bir müşteriye gönderilecek fiyat teklifi, bankaya gitmesi gereken ödeme talimatları, ofis için satın alınan kırtasiye malzemelerinin teslim alındığına dair belgeler ve daha fazlası…

Bütün bu dokümanlar ıslak imza ile imzalanacak olsa sayfalarca kâğıt kullanılması zorunlu olur. Üstelik bu kadar çok sayıda belgenin imzalanması için tek bir öğleden sonra kimseye yetmez. İşte e-İmza kullanmak öğleden sonra koşuşturmacasını ortadan kaldırır. Pratik ve hızlı bir çözüm olduğundan e-İmza kullanan çalışan, mesaisinin sonuna rahat ve keyifli bir şekilde ulaşır. Siz de onlardan biri olmaya karar verdiyseniz Aç Bak İmzala kullanarak e-İmza atma adımlarını şu yazımızda bulabilirsiniz.

ArkSigner Çözümleri ile Çalışanlar Keyifli, İşletmeler Verimli!

Beyaz yakalının bir çalışma gününü en kolay ve verimli hale getiren elektronik imza için ArkSigner çözümleri geniş bir fırsat alanı yaratır. Aç Bak İmzala bulutta e-İmza kullanma kolaylığı sunarken Connect2Sign e-İmza kart okuyucu mobil olarak imza atma işlemini gerçekleştirmeye yardımcı olur. Daha gelişmiş çözümler için işletmeye özel olarak geliştirilebilen VIA ve MİS ürünlerine de göz atmak mümkün.

Siz de e-İmza kullanmak için Aç Bak İmzala’ya güvenin, hızlı ve pratik e-İmza deneyimini hem kendiniz hem çalışanlarınız için tercih edin. Haydi, çözümümüz ile ilgili fiyat ve diğer ayrıntılar için bizimle iletişime geçin!

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.