e-İmza Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Kurumsal işlemler, para transferleri ve online ortamda gerçekleştirilen tüm alışverişlerde veri güvenliğini sağlamak oldukça önemli. Bununla birlikte verilerin güvenlik altına alınması ya da işlem yapan kişinin kimliğinin tespit edilmesi ve doğrulanması için ıslak imza uygulaması özellikle uzaktan hizmetler için yavaşlatıcı bir unsur. Ek olarak ıslak imza uygulamalarında güvenlik açıkları ile sık sık karşılaşmak mümkün. Bu noktada e-İmza kullanmak en işlevsel ve pratik çözümlerden biri. Peki, neden e-İmza kullanmalısınız? e-İmza kullanmanın faydaları neler? Merak ettiğiniz tüm detaylar yazımızda.

Neden e-İmza Kullanmalısınız?

1. e-İmza Yüksek Yasal Güvenlik Sağlıyor

Tüm imza işlemlerinde en önemli konu elbette, güvenliğin sağlanması. Yapılan para transferleri ve alışverişlerde olduğu gibi kurumsal sözleşmeler ve kamusal işlemler için de imzalama işlemlerinin güvenilir olarak gerçekleştirilebilmesi büyük önem taşıyor.

Aksi halde dolandırıcılık ve sahtecilik gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmak mümkün. Bu noktada e-İmzanın en öne çıkan özelliklerinden biri yasal olarak en güvenli imzalama biçimini sunuyor olması. Size özel olarak geliştirilen e-İmzanız taklit edilemez ve kimlik doğrulama işlemleri gerçekleşmeden kullanılamaz.

Böylece sahtecilik riski ortadan kalkar. Bu aşamada ise güvenilir bir e-İmza servisi tercih etmek büyük önem taşıyor.

2. e-İmza İnkâr Edilemez

e-İmza kullanmanın faydaları arasında inkar edilememe özelliği de bulunuyor. İnkâr edilememe özelliği de kullanıcıyı sahtecilik, dolandırıcılık gibi olumsuzluklardan koruyan bir unsur.
Bu özelliği ile e-İmza ıslak imzaya kıyasla çok daha yüksek güvenlik sağlıyor. Kurumlar ve kamu kuruluşları için de inkâr edileme durumu yapılan işlemlerin maksimum güvenlik ve geçerlilik içinde gerçekleştirilmesine olanak veriyor. Kamu işlemleri banka işlemleri gibi resmi tüm faaliyetlerde e-İmza kullanarak siz de tüm işlemlerinizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

3. Elektronik İmza ile Zamandan Tasarruf Edebilirsiniz

Teknolojik gelişmelerin en belirgin özelliği her türlü işlemin en kısa sürede tamamlanmasına olanak tanıyor olması. İmzalama işlemlerinde dijital dönüşüm de işlem hızının büyük oranda artırılmasına yardımcı oluyor. Islak imzaya kıyasla yüz yüze iletişim koşulu bulunmayan, mobil cihazlardan da kullanılabilen e-İmza zaman tasarrufu konusunda oldukça yüksek verim sağlıyor.

Birkaç dakikalık kimlik tespit işleminin ardından dijital belgeleri e-İmza ile onaylayıp işleme koyarak siz de kurumsal ya da bireysel faaliyetlerinizi hızla tamamlayabilirsiniz. Kısa sürede işlem tamamlama imkânı sağlayan ve web sunucuları üzerinden kolayca kullanılabilen Aç Bak İmzala servisi bu aşamada sizin için en iyi seçeneklerden biri.

4. e-İmza Kullanarak Maliyetleri Düşürebilirsiniz  

Kurumsal alanda yapılan yazışmalar, sözleşmeler ve diğer onaylı belge trafiği için çok miktarda kâğıt ve kartuş kullanımı gerekebiliyor. Bu durum işletme ve kurumlara ek maliyet getirdiği gibi doğal kaynakların kullanımı açısından da olumsuz sonuçlara neden olabiliyor.

e-İmza kullanımı ise kağıt, kartuş gibi kırtasiye masraflarının tamamen ortadan kalkmasını sağlayarak maliyetlerin en aza indirilmesine yardımcı oluyor. Kısacası; tamamen dijital ortamda gerçekleştirilen imzalama işlemi sayesinde hem doğa hem işletme ve kurumların bütçelerini korumak mümkün.

5. Daha Az Kâğıt Kullanarak Karbon Ayak İzinizi Küçültebilirsiniz

Elektronik imza kullanımı yalnızca kişi ve kuruluşlara değil tüm dünyaya katkı sağlıyor. Islak imza süreçlerinde yaşanan kağıt israfı e-İmza sayesinde ortadan kalkıyor. Kurtarılan her bir sayfa kağıt ise kurtarılan bir ağaç anlamına geliyor. Bunun yanı sıra elektronik imza kullanmak kargo ya da kurye ile belge teslimatı gerekliliğini sona erdiriyor. Bu durum ise dünya kaynaklarının korunması, yakıt kullanımının azaltılması, hava kirliliğinin ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.

Kısacası ıslak imza yerine e-İmza tercih etmek karbon ayak izinin küçültülmesi için en iyi seçim. Siz de tüm bu özelliklerden faydalanmak için hemen e-İmza kullanmaya başlayın. e-İmzanızı edindikten sonra ArkSigner’ın işlevsel ve güvenilir e-İmza servislerini kullanarak pratik bir şekilde belge imzalama süreçlerini tamamlayın.

15 Gün Ücretsiz Denemek İçin Hemen Tıklayın

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.