e-İmza Kullanmanın Dayanılmaz Hafifliği: Sözleşme Döngüsü Yönetimi (CLM)

sözleşme döngüsü yönetimi sırasında elektronik imzasını kullanan kişi

Bugün sizi yeni bir kavramla tanıştıralım. e-İmza kullanmanın avantajlarını bir ekol haline getiren sözleşme döngüsü yönetiminin temel kavramlarına bir göz atalım. Uluslararası alanda “Contract Lifecycle Management” olarak bilinen CLM belge trafiğini düzenlemenin ve otomatikleştirmenin en etkili yolu. Özellikle orta ve büyük ölçekli işletmelerde, sık sık aynı sözleşmelerin imzalandığı kamu işlemlerinde CLM, imzacı tarafların işini büyük oranda kolaylaştırıyor. Peki, sözleşme döngüsü yönetimi nedir? Gelin, birkaç örnek üzerinden bu kavramı inceleyelim!

Doküman Denizlerinde Kaybolmadan Önce CLM Sürecini Keşfedin!

Pek çok sektörde belge trafiği oldukça yoğun olarak gerçekleşiyor. Müşteri sözleşmeleri, kurum içi yazışmalar, satın alma ya da satış belgeleri, raporlar, insan kaynakları dokümanları ve akla gelebilecek her şey için belge düzenleniyor ve süreçler resmi imza ile tamamlanabiliyor. Bununla birlikte bazı belge akışları zaman içinde sürekli aynı koşullar ve aynı taraflar arasında tekrarlanabiliyor.

Peki, bu tekrar eden sözleşme ve diğer doküman imzalama süreçlerinde her seferinde ayrıntıları yeniden belirlemek ciddi bir efor ve zaman kaybı yaratmıyor mu? Örneğin imzalama aşamasında, İmzanın türü, geçerlilik süresi, belge ile ilgili bilgilendirme notu, imzacı bilgileri ve diğer verileri her defasında manuel olarak girmek zorunda olmadığınızda işleri kısa sürede tamamlamak oldukça güzel olurdu, değil mi? İşte imzalama süreçlerinde bu düzeni ve otomatik işleyişi sağlamak CLM sürecinin en önemli parçalarından biri.

Sözleşme Döngüsü Yönetimi (CLM) Nedir?  

belge yönetiminde sözleşme döngüsü

Sözleşme döngüsü, sözleşmelerin oluşturulmasından nihai yenileme veya fesih işlemlerine kadar devam eden sürecin dijital ortamda yönetilmesini sağlayan bir sistem. Bu sistem içinde kurumsal ve bireysel düzeyde kimlik doğrulama ve güvenli e-İmza çözümleri önemli bir yer tutuyor. Özellikle düzenli olarak gerçekleştirilen sözleşme imzalama süreçlerinde elektronik imza altyapılarının da CLM sürecini destekleyecek nitelikte olması bekleniyor. Ayrıca uygulamalara giriş için kullanılan şifresiz kimlik tespiti ve doğrulama servisleri de bu süreci hızlandıran etkenler arasında.

Aç Bak İmzala Çözümünü Sözleşme Döngüsü Yönetiminde Nasıl Kullanabilirsiniz?  

Aç Bak İmzala bulut ortamda e-İmza kullanmanın en kullanışlı ve güvenli yolunu kullanıcılara sunuyor. Üstelik Aç Bak İmzala’da yalnızca e-İmza atmak değil, iş akışları oluşturmak, imzalı belgeleri iletmek, imzaların geçerliliğini doğrulama işlemlerini yapmak mümkün. Peki bütün bu özellikler sözleşme döngüsü yönetimi (CLM) içinde nerede yer alıyor? Hızlıca bakalım:

İlk olarak Aç Bak İmzala kullanarak bulutta belge imzalamak, dijital sözleşme kullanımının en güvenli yoldan gerçekleşmesi için en etkili yöntemlerden biri. Bu da dijital sözleşme yönetiminin ilk adımını oluşturuyor.

Aç Bak İmzala’nın CLM süreci için en uygun özelliği ise kuşkusuz ki şablon oluşturma özelliği. Şablonlar sayesinde benzer imzalama işlemleri için tekrar tekrar imzacı ya da imza bilgisi girmeye gerek yok. Tek seferde akışı belirleyip imzacılara her defasında kullanılmak üzere bir imza döngüsü oluşturabilirsiniz. Bu da sürekli aynı yerden alınan hammaddenin sözleşmesini, rutin ödenen banka talimatını, kurum içi yazışmalarda aylık ya da haftalık raporların imzalanması için her defasında yeni bir akış oluşturmanıza gerek kalmaz. İşte kusursuz sözleşme döngüsü yönetiminin ilk aşamasını tamamladınız bile.

Üstelik Aç Bak İmzala yüksek güvenlik özellikleri sayesinde sahtecilik ve dolandırıcılık olasılıklarını ortadan kaldırıyor. Sisteme girişte kullanılan ArkLogin MFA (Multi-factor authentication) çözümü ile sunduğu farklı kimlik doğrulama seçenekleri ile Aç Bak İmzala çok daha güvenli bir deneyim sunuyor.

Kurumsal süreçlerinizde Aç Bak İmzala’yı kullanmak ile ilgili şu yazımıza göz atmanızı da tavsiye ediyoruz! Hemen kullanmaya başlamak için Aç Bak İmzala paket ve ücretler sayfasını ziyaret etmeyi de unutmayın! Dilerseniz Aç Bak İmzala’nın avantajlarla dolu dünyasını 15 gün ücretsiz de deneyebilirsiniz.

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.