Ulaşım ve altyapı hizmetlerini tanımlamak için kullanılan lojistik neredeyse tüm iş kollarının ilgi alanına giriyor. Bir ürünün ortaya çıkması için kullanılan ham maddelerin temininden, ürünün satış alanlarına gönderilmesi, bu konuda koordinasyonun sağlanması lojistik hizmetler olarak tanımlanıyor. Yani elektronik cihazlardan hijyen ve gıda malzemelerine kadar neredeyse tüm ürün işletmeleri dolaylı ve doğrudan lojistik faaliyetlere gereksinim duyuyor. Bu alanda uzmanlaşan firmaların ise çalışmalarını profesyonellik ve büyük bir titizlikle gerçekleştirmesi bekleniyor. Aksi halde süreçlerin sekteye uğraması ve tarafların mağduriyetleri söz konusu olabiliyor.
Lojistik alanında hizmet veren işletmelerde belge düzenleme, kayıt ve imza servislerinin kalitesi de oldukça önem taşıyor. Sektörün büyüklüğü ve faaliyet alanının genişliği göz önüne alındığında lojistik firmalarında sadece bir günde yüzlerce farklı belgenin düzenlendiğini ve imzalanıp işleme konulduğunu söylemek mümkün. Bu kadar belge aynı zamanda geniş bir arşivi gerekli hale getiriyor. Peki ıslak imza süreçleri lojistik sektörü için yeterince verimli ve kazançlı mı? Gelin, konuya biraz daha yakından bakalım.
Lojistik operasyonlarında işlemlerin hızı tüm süreçlerden çok daha önemli. Büyük boyutlu sevkiyatlar, yüksek meblağlı sözleşmeler ve kurum içi iletişim noktasında bu operasyonların bel kemiğini ise belge akışları oluşturuyor. Islak imza ile yürütülen belge akışlarında hız ve güvenliğin sağlanması ne yazık ki tam olarak mümkün olmuyor. İşin içine bir de birden fazla yetkiliden gelmesi beklenen imzalar girince süreçlerin ciddi aksaklıklarla karşılaşması olası.
Aksaklıkların önüne geçmek için en kestirme yöntem ise şirket içi dokümanlarda, sözleşmelerde elektronik imza kullanmak. PDF’e ya da Word’e imza atma yeteneğine sahip e-İmza platformları ise operasyonları kusursuz yürütmek için en iyi seçimler. Kısacası lojistik sektöründe belge trafiğini yönetmek için Aç Bak İmzala oldukça etkili bir alternatif.
Lojistik alanında belge yönetiminin bir diğer ayağını ise arşivleme faaliyetleri oluşturuyor. Yapılan tüm işlemlerin kağıt üzerinde kayıt altında aldığı düşünüldüğünde lojistik firmalarının büyük arşivlerinin olduğunu tahmin etmek çok da zor değil. Bütün bu arşivleme faaliyetlerinin fiziki olarak gerçekleştirilmesi ise bir noktadan sonra işlerin oldukça zorlaşmasına yol açıyor. Resmi, ıslak imzalı belgelerin daha sonra kontrol edilmesi için arşivden çıkarılması ise çalışanlar ve şirketler için büyük zaman kaybı yaratabiliyor.
İmzalı belgeleri bulutta en güvenli şekilde saklamaya olanak sağlayan Aç Bak İmzala ise bu noktada lojistik firmalarının imdadına koşuyor. Bulutta saklanan ve böylece şirket bilgisayar sistemlerini ağırlaştırmayan arşivler sayesinde belge kontrolü ve teyidi yapmak da oldukça kolay.
Belge yönetiminde ciddi kolaylık ve güvenlik sağlayan Aç Bak İmzala bu yönüyle de kullanıcılara büyük avantajlar sunuyor.
İmzalı belgelerin tek bir sistem üzerinden doğrulanması da zamandan kazanmanın, hızla aksiyon almanın bir diğer ayağını oluşturuyor. Ancak imzalamak için ayrı, imzalı belgeyi doğrulamak için ayrı bir altyapı kullanmak pek de işlevsel görünmüyor. Bu nedenle lojistikte kullanılan e-İmza altyapılarının tek uygulamada tüm servisleri sağlaması önem taşıyor. Belge akışı oluşturulabilen, e-İmza atılabilen ve e-İmzalı belgeleri doğrulayabilen Aç Bak İmzala bu aşamada da lojistik sektöründe kullanıma son derece uygun. Ayrıca hızlı bildirim özelliği, taslak ve şablonlar da Aç Bak İmzala’yı belge yönetimi süreçlerinde tercih nedeni haline getiriyor.
Siz de tüm sektörlerde olduğu gibi lojistik alanında fark yaratan çözümler sunan Aç Bak İmzala’yı hemen keşfedin! 15 günlük demo ile çözümü anında kullanmaya başlayın, e-İmza fiyatları için ücretler ve paketler sayfamızı ziyaret edin. Aç Bak İmzala ile bulutta güvenli belge imzalamanın tadını çıkarın! Aç Bak İmzala ile e-İmza süreçlerinde daha ayrıntılı bir bakış için şu yazımıza da göz atabilirsiniz.