Remote Çalışan Ekipler İçin Elektronik İmza ile Belge İmzalama Kılavuzu

Uzaktan çalışma modelinde Aç Bak İmzala elektronik imza arayüzünü inceleyen kişiler

Modern çalışma koşulları insanlara evlerinden kolayca para kazanma olanağı sağladı. Daha önceleri ofislerde yapılan pek çok iş gelişen dijital altyapılar sayesinde ofis dışından yürütülebilir hale geldi. Öyle ki özellikle yeni dönem şirketler sabit merkezden çalışmak yerine uzaktan hizmet alarak çalışmalarını yürütüyor. Ekipler birbirlerini hiç görmeden büyük projeleri tamamlıyor ve düzenli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Remote; yani uzaktan çalışma sistemi olarak adlandırılan bu yeni düzende tüm yasal süreçler de doğal olarak uzaktan yürütülüyor. Sözleşmelerin imzalanması, insan kaynakları süreçlerinde düzenlenen belgeler, banka talimatları, tedarik anlaşmaları ve daha pek çok belgenin de uzaktan imzalanması gerekiyor. Peki, bu süreçleri ıslak imza ile yürütecek olsalar remote ekiplerin sıklıkla ofis ve merkezlere gitmesi gerekmez mi?

Bu durum uzaktan çalışmanın konforunu ve verimliliğini ortadan kaldırabilir. Bunun için tek çözüm ise e-İmza kullanmak! Tabii e-İmza süreçlerini de pratik, güvenli, mevzuatlara uygun bir altyapı ile yürütmek! Haydi, kullanışlı bir elektronik imza altyapısı ile kusursuz bir remote çalışma akışı için önerilerimize bir göz atalım!

Tüm Ekibi Tek Bir Altyapıda Buluşturun

e-İmza kullanarak uzaktan çalışma sistemi oluşturmanın ilk adımı aralarında düzenli belge akışı bulunan ekiplerin doğru gruplara ayrılması. Böylece gruplar düzenli olarak gerçekleştirdikleri imzalama işlemlerini pratik yoldan tamamlayabilir. Bunun için Aç Bak İmzala gibi bir altyapı kullanabilirsiniz.  Aç Bak İmzala’ya şirketinizin tüm çalışanlarını e-posta adresleri ile kaydedebilirsiniz. Kaydettiğiniz bu isimleri, çoklu imza süreçlerinde akışa kolayca ekleyebilirsiniz. Aç Bak İmzala’nın bildirim özelliği sayesinde atılan her imzada çalışanların bilgilendirilmesini sağlamanız da mümkün.

Farklı Belge Uzantılarına İmza Atabilen Bir Sistem Tercih Edin

Dizüstü bilgisayarda elektronik imza altyapısını kullanarak belgesini onaylayan kişi

Remote çalışan farklı departmanlardan imzalanmak üzere farklı uzantılara sahip belgeler gelebilir. Tek tip belge uzantısını imzalayabileceğiniz bir sistem bu noktada işinizi zorlaştırabilir. PDF’e imza atmak için Word belgelerini PDF’e, JPEG uzantılı belge imzalamak için JPEG’leri başka bir uzantıya çevirmek çalışanların fazladan zaman kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle farklı belge uzantılarını imzalayabilen bir elektronik imza altyapısı kullanmak imza süreçlerini kolaylaştırabilir. Tıpkı tüm belgeleri yasal olarak imzalamanızı sağlayan Aç Bak İmzala gibi!

Müşteriler ve İş Ortakları İçin Dış Kullanıcı Eklenebilen Bir Altyapı Kullanın

Elektronik ortamda belge imzalama süreçlerinde bir diğer kritik konu ise dış kullanıcılar. Örneğin, şirket organizasyonunda doğrudan bulunmayan müşteri ve iş ortakları ile yürütülecek imzalama süreçlerinde de belgeyi iletmek ve geçerli bir imza ile imzalamak için tarafların çokça uğraşması gerekebilir. Eğer hiçbir eklenti gerekmeksizin dış kullanıcıların imza atabildiği bir e-İmza altyapısı kullanıyorsanız bu uğraşlara da gerek kalmaz. Böylece remote çalışmalarınız esnasında zamandan kazandığınız gibi imzalama süreçlerine şirket dışı kişileri de kolayca ekleyebilirsiniz.

Aç Bak İmzala’da bulunan dış kullanıcı ekleme özelliği de bu faydası ile ön plana çıkıyor. Dilediğiniz türde belgeyi sisteme yükledikten sonra imza atmasını istediğiniz kişinin elektronik posta adresini girerek imzalama akışına kişiyi dahil edebilirsiniz. Bu süreçte dış kullanıcıya e-mail yoluyla bildirim göndererek imzalama işlemini kısa bir süre içinde tamamlayabilirsiniz.

Belge Doğrulama Özelliğini Kullanarak Tüm İşlerinizi Güvence Altına Almayı Unutmayın

Elektronik imza atmanın yanı sıra gelen belgelerdeki imzaların doğrulanması da gerekiyor. Klasik bir ofis ortamında çalışanlar sürekli anlık iletişimde oldukları imzalama süreçlerinde birbirleri ile etkileşim içinde oluyorlar. Ancak söz konusu remote çalışmak olduğunda belgelerin imzalı geldiğinden emin olmak çok da kolay olmayabiliyor. İşte bu nedenle remote ekibiniz  için tercih edeceğiniz elektronik imza platformunun güvenli yoldan imza doğrulama yapıyor olması da gerekiyor. İmza doğrulama işleminin de elbette kısa sürede ve kolay bir biçimde gerçekleştirilmesi önemli.

Aç Bak İmzala’da hızlı belge doğrulama adımı sayesinde bu işlem de çok kolay. Hem güvenli hem pratik bir kullanım alanı yaratan Aç Bak İmzala sayesinde remote çalışırken işlerinizde hiçbir aksama ile karşılaşmayacaksınız.

Siz de yeni nesil çalışma düzenlerine tam entegre olmak için Aç Bak İmzala’yı keşfedin. Çözümü 15 gün ücretsiz demo sürümü ile yakından tanıyın! Ücretler ve paketler arasından kendinize en uygun olanı seçin!

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.