Sigortacılık sektörü günden güne büyümeye devam ediyor. Oldukça büyük bir pazar payına sahip olan sektör, geniş bir hedef kitleye de sahip. Sigortacılıkta kazanç sağlamak için en önemli konu ise güvenilir olmak. Neredeyse tüm detayların dokümanlar ile kayıt altına alındığı sektörde acenteler, genel merkezler ya da bayilikler ciddi bir belge akışına sahip. Bu belge akışının kâğıt üzerinde gerçekleştirilmesi ise zaman kaybı yarattığı gibi işletmeler için ciddi bir maliyet yükü de ortaya çıkarıyor. Peki, hem müşteri hem işletme tarafı poliçeleri anında dijitalde imzalasa? İşte o zaman tüm süreçler, çok daha kolay ve işlevsel hale geliyor. Bugün sigorta poliçelerinin Aç Bak İmzala ile anında imzalanmasının avantajları ve sonuçlarından bahsedelim!
Türkiye Sigorta Birliği’nin son verilerine göre yalnızca Türkiye’de 3 milyondan fazla kişinin tamamlayıcı sağlık sigortası bulunuyor. Farklı sigorta kapsamları düşünülecek olursa bu sayının katlanacağını tahmin etmek de zor değil. Basit bir hesapla yalnızca tamamlayıcı sigorta için 3 milyonu aşkın poliçe düzenlenmiş durumda. 3 milyon belgenin ıslak imza ile imzalanması ise pek de kolay bir süreç gibi görünmüyor. Üstelik imzacı tarafların bir araya gelmesi, belgelerin yetkili merciler tarafından onaylanması gibi detay aşamalar poliçelerin tamamlanması için ciddi bir zaman kaybı yaşanmasına neden oluyor.
İşte Aç Bak İmzala bütün bu zaman kaybını ve kâğıt israfını ortadan kaldırıyor. Bulutta ve tüm web tarayıcıları üzerinden yapılabilen imzalama işlemi sayesinde sigorta poliçelerini düzenlemek ve işleme koymak için dakikalar yeterli. Öyle ki bu sistemler sayesinde yüz yüze görüşme zorunluluğu olmadan uzaktan sigorta müşterisi olmak da mümkün.
Sigortacılığın mevcut uygulamalarında genel olarak biyometrik imza kullanılıyor. Yüz yüze yapılan görüşmelerin ardından tablet ya da telefon gibi mobil araçlara elle atılan biyometrik imza aslında ıslak imzanın dijital versiyonu. Bu özelliği ile biyometrik imza da tıpkı ıslak imza gibi taklit ya da inkar edilme riskine sahip. Ciddi meblağların konuşulduğu sigorta poliçelerinde böyle bir risk, hem müşteri hem işletme için oldukça büyük. Oysa Aç Bak İmzala üzerinden e-İmza atmak bu olasılığı sıfıra indiriyor.
Aç Bak İmzala tüm web tarayıcılarından, mobil ve masaüstü cihazlardan ve tüm işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Üstelik biyometrik imzanın aksine Aç Bak İmzala ile e-İmza atma işlemi bireylerin kendi cihazlarını kullanmasına olanak sağlıyor. Böylece elinde resmi olarak imzalı belgesi olan müşteri de en az işletme kadar güvende oluyor.
Sigorta sektörünün bir diğer özelliği ise işlemlerin uzun vadeli gerçekleştiriliyor olması. Örneğin yaygın olarak tercih edilen bireysel emeklilik sigortaları ve hayat sigortaları süresi en az 10 yıl olacak şekilde düzenlenebiliyor. Tüm bu süreçte işletmenin imzalı poliçeleri arşivlerinde saklaması, iptal ya da iade durumlarının kontrolü için arşiv takibi yapması gerekiyor. Daha önce bahsedildiği gibi milyonlarca poliçenin olması ise oldukça geniş bir arşivi zorunlu hale getiriyor.
Aç Bak İmzala’nın bulutta imzalı belge depolama özelliği sigorta işletmelerini bu sorundan da kurtarıyor. Yasal olarak imzalanan belgeler şirket altyapılarına da yük oluşturmayacak şekilde bulutta kolayca arşivleniyor. Kolay arama özelliği ile arşivlenen belgelerin kontrol ve takiplerini yapmak da son derece kolay.
Buluttaki en güvenli imzayı sigorta sektöründe tercih etmek için daha pek çok neden var. Konu ile ilgili ayrıntıları öğrenmek ve Aç Bak İmzala’nın ayrıntılı özelliklerini keşfetmek için şu yazımıza da göz atmayı unutmayın. Aç Bak İmzala’yı hemen kullanmaya başlamak içinse 15 günlük ücretsiz demoya buradan ulaşabilirsiniz.