Ya İmzalı Değilse! Elektronik Belgelerde Geçerli İmza Bulunduğunu Nasıl Tespit Edersiniz?

e-İmza belge doğrulama konsepti

Tüm dünya elektronik imza kullanmanın kolaylığından ve faydalarından artık haberdar. İşlevsel bir altyapı edin, belgeyi düzenle, düzenlediğin belgeyi ön izle ve birkaç kolay adımda imzalama işlemini yap. e-İmzalı belge oluşturmak işte bu kadar kolay. e-İmzanın güvenilir yanı ise tamamen yanlışlanamaz, sayısal verilere dayanıyor olması. Ancak her e-İmza her zaman yasal geçerliliğe sahip olmayabiliyor. Bu noktada kullanım süresi dolan sertifikalar ya da sahte e-İmzalar kullanıcıları zor durumda bırakabiliyor.

İşte e-İmza doğrulama işlemi bu aşamada kullanıcılar ve işletmeler için olmazsa olmaz bir çözüm. Resmi olarak işleme konulmadan önce belge üzerinde e-İmza olup olmadığını kontrol etmek, e-İmzanın geçerli ve yasal olup olmadığını anlamak için doğrulama işlemi yapmak belge takibinde oldukça kritik bir konu. Peki, güvenilir yoldan e-İmza belge doğrulaması nasıl yapılır? İşte sizin için birkaç kullanım hikayesi ve pratik çözümler!

Mail’in Ekindeki Sözleşme Resmi Olarak İmzalı mı?  

Bilindiği üzere satış departmanlarında tüm süreçler elektronik postalar ile gerçekleştiriliyor. Teklifler, satış sözleşmeleri, borç bildiren belgeler ve diğer tüm dokümanlar kişiler arasında mail yolu ile iletiliyor. Diyelim ki bir satış uzmanısınız ve aylardır görüşmeler yaptığınız müşteriden sözleşmenin imzalandığına dair sevinç verici bir e-posta aldınız. Ekteki belge şirketiniz için büyük bir kazancı da beraberinde getirecek. Ekteki PDF uzantılı belgeye tıkladınız. Şimdi sözleşmenin geçerli bir imza ile resmi bir makam tarafından onaylandığından nasıl %100 emin olacaksınız?

Size gelen imzalı sözleşmelerdeki imzaları doğrulamak için çok basit ve yüksek güvenlikli bir yol biliyoruz: Aç Bak İmzala. Size gelen belgeyi Aç Bak İmzala’ya yükleyin, belge üzerinde geçerli bir e-İmza olup olmadığını saniyeler içinde öğrenin. İşte şimdi hem siz hem işletmeniz kazandı!

İnsan Kaynaklarından Haber Geldi. Peki, İzin Formunuz Resmi Olarak İmzalandı mı?  

e-İmza belge doğrulama adımını tamamlayan kadın

İnsan kaynakları alanında da e-İmza son derece işlevsel ve güvenli bir çözüm. Kullanım öykümüze geçmeden önce insan kaynakları alanında e-İmzanın nasıl kullanıldığını şu yazımızda ayrıntıları ile bulabileceğinizi hatırlatalım.

Şimdi hikayemize gelelim: Yıllık izninizin belki de her yıl daha kış aylarından planlıyorsunuz. Uçak bileti otel rezervasyonunuz aylar öncesinden hazır. İzin formunu doldurdunuz ve resmi onay için yöneticinize gönderdiniz. Yöneticiniz o tarihlerde yurt dışında olacağından formunuzu uzaktan imzalamak zorunda. İnsan kaynakları departmanından aldığınız habere göre yıllık izniniz onaylandı ve yöneticiniz tarafından e-İmza ile imzalandı. Peki, belgenin resmi olarak işleme konulduğundan emin olmak için ne yapmanız gerekiyor?

e-İmzalı izin formunuzu Aç Bak İmzala’ya yükleyin, imza doğrulama seçeneğini kullanarak dokümanda geçerli bir e-İmza olup olmadığını kontrol edin. “Belge e-İmzalıdır” ibaresini gördükten sonra gönül rahatlığı ile tatiliniz için hazırlıklara devam edebilirsiniz.

Kırmızı Reçetelerde Sahtecilik Olasılığına Karşı e-İmza Doğrulaması Nasıl Yapılmalı?  

Sağlık sektöründe reçetelerin imzalanması hem birey hem toplum sağlığı açısından oldukça kritik bir konu. Türkiye’de de e-Reçete sistemi sayesinde tüm ilaçlar dijital ortamda yazılıp doktorlarca onaylanıyor. Islak imzaya kıyasla çok daha güvenli çözümler sunan elektronik imza ile yalnızca doktor kontrolünde satılan ilaçların yazıldığı kırmızı reçeteler de imzalanabiliyor. Bu ilaçların doktor kontörlü dışında temin edilmesi uyuşturucu madde üretimi gibi toplum için ciddi risk oluşturacak suçların kolaylaşması anlamına geliyor. Peki, bir eczacının karşısına gelen kırmızı reçetenin bir doktor tarafından geçerli e-İmza ile imzalandığını kesin olarak anlaması için ne yapması gerekir?

Son derece riskli olan bu durumun da en güvenli ve pratik çözümü Aç Bak İmzala ile imza doğrulama işlemi gerçekleştirmek. Hem kolay hem çok hızlı şekilde gerçekleştirilen bu işlem sayesinde reçetede sahtecilik olasılığını ortadan kaldırmak neredeyse çocuk oyuncağı!

Siz de iş akışı oluşturmak, saniyeler içinde belge imzalamak, imzalı belgeleri doğrulamak için Aç Bak İmzala’yı tercih edin. Buluttaki en güvenli imzayı hemen deneyimlemek için 15 gün ücretsiz demo ürünümüzü keşfedin! e-İmza fiyatlarını incelemek için ücretler ve paketler sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.