Her Ölçekten İşletme İçin e-İmza’nın
En İyi Yatırım Olduğunun 4 Kanıtı

İş stratejisi ve proje yönetimi sırasında worde eimza atarak elektronik belge imzalama yapan kişi

Kazanç sağlayan, verimli bir işletmenin sırrı doğru yatırımdan geçiyor. Hangi sektörde olursa olsun işletme ömrünün uzatılması ve gelişimin sağlanması için kalıcı ve akılcı girişimleri daima sürdürmek olmazsa olmaz. Peki, yatırım her zaman para ya da iş gücü ile mi yapılır? Hayır, durum pek de öyle değil. Özellikle modern pazarlama ve satış için işletmeye yatırım yapmanın birçok yolu bulunuyor. İş ve belge akışını kolaylaştıran e-İmza altyapıları da bu yatırımların yeni nesil temsilcileri arasında! Bu yazımızda ister start-up ister holding olsun doğru e-İmza altyapısını kullanan işletmelerin ne gibi kazanımları olduğunu kanıtları ile ele alıyoruz.

Elektronik İmza Kullanan Start-Uplar Maliyetlerini Düşürüyor

PDF’e ya da Word’e elektronik imza atma yeteneğine sahip e-İmzayı ilk olarak start-uplar perspektifinden inceleyelim. Yeni bir girişim akılcı sermaye kullanımı, az masraf ve çok kar ile kalıcı bir işletmeye dönüştürülebilir. Bu sermayeler arasında para olduğu gibi zaman ve insan gücü unsurları da bulunur. İşte dijital imza kullanımı start-uplar da her türlü kaynak kullanımını dengelemenin en işlevsel araçlarından biri. Çünkü e-İmza kullanan girişimlerde;

  • Kağıt ve kırtasiye masrafları yarı yarıya daha az
  • Resmi belge akışlarını tamamlamak için her zamankinden daha az zamana ihtiyaç var
  • Çalışanlar dosyalar arasında bitap düşmüyor, imzalanacak belgeleri ulaştırmak için oradan oraya koşuşturmuyor.
  • Arşivleme için ekstra alan ya da masrafa gerek kalmıyor.

Kısacası daha yolun başında en etkili yatırım araçlarından biri iyi bir e-İmza altyapısı edinmek ve bunu örgüt kültürünün bir parçası haline getirmek. “En iyi e-İmza altyapısı hangisi?” diye merak edenler içinse Aç Bak İmzala’yı ayrıntılı ele aldığımız şu yazımızı okumaya davet ediyoruz.

Küçük Ölçekten Orta Ölçekli İşletmeye Giden Yolda e-İmza En Profesyonel Çözüm

Çevrimiçi iş sözleşmesinde elektronik imza iş sözleşmesi konsepti

Girişim ve start-up aşamalarında işletmenin bir parçası haline gelen elektronik imza, sağladığı maddi faydaların yanı sıra büyüme trendine giren şirketlerde prestijin de habercisi oluyor. Dijital dönüşümün baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde dijitali kusursuz kullanan işletmeler diğerlerinden 1-0 öne geçiyor. Müşteri sözleşmelerinin, banka talimatlarının, muhasebe ya da sigorta işlemlerinin hız kazandığı orta ölçeğe geçiş sürecinde online ve dijital imza seçenekleri kullanıcılara kolaylığın yanı sıra profesyonel bir duruş da kazandırıyor.

Elektronik İmza Kullanan İşletmeler Kendileriyle Birlikte Doğayı da Koruyor

Gelişen bir işletmenin evrak akışlarının da büyük oranda artacağını tahmin etmek pek zor değil. Kurumsallaşma aşamasında çok sayıda imzalanacak belge ortaya çıkıyor. Geleneksel ıslak imza süreçlerinde bu sayfalarca kâğıdın boş yere harcanması demek. Kâğıt israfı ise doğrudan doğaya zarar veren son derece riskli bir fiil. Oysa elektronik imza kullanan işletmeler kâğıt israfının önüne geçmenin en etkili yolunu bulmuş vaziyette. Ayrıca tüm işlemleri elektronik ortamda gerçekleştiren bu işletmeler kırtasiye malzemelerinin tüketimini de büyük oranda azaltıyor. Böylece karbon ayak izlerini küçülterek doğayı koruyabiliyor. Yani e-İmza ile işletme büyüyor, karbon ayak izi küçülüyor! Doğaya yatırım ise işletmeler için kendi geleceklerine olduğu kadar gezegenin geleceğine de yatırım yapmak anlamına geliyor.

e-İmza Tercih Eden Holdinglerde Takibi Zor Belge Akışı Yok!

Farklı sektörler ve pazarlara açılan holdingleşmiş yapılar için de elektronik imza kullanmak olabilecek en etkili yatırımlardan biri. Muhasebe işlemlerinden, insan kaynaklarına, tedarik akışlarından kurum içi yazışmalara, müşteri sözleşmelerinden banka talimatlarına kadar tüm dokümanları elektronik bir altyapıda düzenleyip imzalamak; artık bir seçim değil, neredeyse zorunluluk!

Başlangıçtan itibaren doğru konumlandırılmış ve etkin biçimde kullanılan e-İmza uygulamaları ile holdinglerde iç ve dış süreçlerinde kazanç sağlamanın tadını çıkarıyor. Elbette köklü bir işletme için kullanışlı ve yüksek güvenlikli bir uygulama seçmek gerekiyor. İşte tam bu aşamada buluttaki en güvenli imza Aç Bak İmzala devreye giriyor! Tamamen mevzuatlara uygun olarak imza atma olanağı sağlayan, çoklu belge imzalama özelliği bulunan, arşivleme ve imza doğrulama aşamalarında da etkili çözümler sunan Aç Bak İmzala sayesinde piyasa lideri haline gelmek hiç de zor değil!

Siz de işletmenizde Aç Bak İmzala farkını keşfedin. e-İmza fiyatlarını öğrenmek için ücretler ve paketler sayfamızı ziyaret edin. Aç Bak İmzala 15 gün ücretsiz demo ile e-İmza kullanmanın rahatlığını hemen keşfedin!

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.